Wat is een vrijeschool?

Vrijescholen zijn in opkomst. Ouders willen meer voor hun kind.

Een vrijeschool biedt uniek eigentijds onderwijs met een duidelijke structuur en visie, in een harmonieuze en gezellige omgeving. Vrijeschoolonderwijs is kwalitatief hoogstaand onderwijs: de doorstroom naar het voortgezet onderwijs is bovengemiddeld.

Naast een uitstekend aanbod van reguliere vakken biedt de vrijeschool vakken die je kind op een andere manier uitdagen. Vakken zoals houtbewerking, tekenenen, muziek en theater waarbij natuur, cultuur en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

  • Leren met hoofd, hart en handen: cognitieve en creatieve vakken in een mooi evenwicht tussen denken, voelen en handelen.
  • Veel aandacht voor natuur, cultuur en kunst
  • Een breed onderwijspakket, structuur èn veel ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind

Evenwicht tussen denken, voelen en handelen èn plezierig leren door de lesstof echt te beleven.

Vrijeschoolonderwijs heeft de antroposofie als basis en is geïnspireerd door het gedachtengoed van Rudolf Steiner. Hierin wordt de mens/ het kind als geheel gezien en wordt de ontwikkeling van het kind in leeftijdsfasen verdeeld. De antroposofie (menskunde) van Steiner kent veel invloed in de maatschappij, en vanuit zijn gedachtengoed komen bijvoorbeeld ook instanties zoals de Triodos bank voort.

Vrijeschoolonderwijs heeft dan ook zeer veel oog voor de ontwikkeling van het kind als geheel, voor de persoonsontwikkeling en voor de relatie van het kind met de wereld om hem heen.

Interesse? Nieuwsgierig? Laat het ons weten via de website, like de facebookpagina of stuur een mailtje.

‘De vrijeschool is leren met hoofd, hart en handen om te worden wie je bent.’

‘De vrijeschool staat voor beleven, genieten en ervaren.’

‘Een vrijeschool spreekt alle aspecten van het kind aan. Daarnaast, of misschien beter gezegd: daarom, is de Vrije School ook nog eens erg leuk! Kinderen die betrokken zijn bij de leerstof; kleuters die elke week broodjes bakken; zingen; houtbewerken; een mooi ingericht schoolgebouw en lekker buiten spelen, dat hoort allemaal bij de Vrije School’.

Meer informatie:

www.facebook.com/vrijeschoolgroenehart

Wat maakt de vrijeschool uniek?

www.watisdevrijeschool.nl

Bij de start van dit initiatief verschenen artikel in het AD (april 2016): http://www.ad.nl/ad/nl/38188/Woerden/article/detail/4280073/2016/04/11/Moeder-houdt-peiling-voor-Vrije-School-in-Ronde-Venen.dhtml

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s