Vrije School Groene Hart-initiatief gaat verder en start mogelijk peutergroep

De initiatiefgroep voor Vrije School Groene Hart gaat verder met het van de grond krijgen van een vrijeschool in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/Uithoorn. Begin 2018 start er naar alle waarschijnlijkheid op meerdere dagen een speelgroep voor peuters in Mijdrecht.

Sinds maart 2016 streeft de initiatiefgroep Vrije School Groene Hart naar de komst van een vrijeschool in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/Uithoorn. Ondanks grote belangstelling van ouders en kinderen is het net niet gelukt om in augustus 2017 van start te gaan. De initiatiefgroep gaat verder vanwege het grote vertrouwen in de haalbaarheid en toegevoegde waarde van een Vrije School in onze regio. Augustus 2018 is nu de streefdatum om Vrije School Groene Hart te openen.

Om geïnteresseerde ouders niet te lang te hoeven laten wachten, wordt er hard gewerkt om begin 2018 een peutergroep te starten in Mijdrecht. In deze peutergroep (vergelijkbaar met de vroegere peuterspeelzaal) kunnen kinderen van 2-4 jaar één of meerdere dagdelen per week onder deskundige begeleiding op de vrijeschool-manier komen spelen. De peutergroep kenmerkt zich door veel structuur en harmonie in een huiselijke en gezellige omgeving. Er wordt gewerkt met speelgoed van natuurlijke materialen; buiten spelen en ontdekken staan centraal, maar ook het aanspreken van de creativiteit van het kind. Bij de vrijeschool worden verhalen verteld, liedjes gezongen en de jaarfeesten gevierd om zo de seizoenen te beleven. De peutergroep zal een plek zijn waar ieder kind zich thuis voelt en zich vanuit vrijheid kan ontwikkelen; en op deze manier kunnen ouders en kinderen alvast beleven hoe het er in een vrijeschool aan toe gaat. U kunt uw kind al vast vrijblijvend opgeven voor de peutergroep, via vrijeschoolgroenehart@gmail.com.

11 november Sint Maarten – activiteit

Het vieren van de jaarfeesten gebeurt in de vrijeschool op geheel eigen wijze met liedjes, verhalen en creatieve activiteiten. Daarom organiseert de initiatiefgroep op zaterdagmiddag  11 november een Sint-Maarten activiteit voor alle leeftijden. De kinderen kunnen lekker samen spelen, een broodje bakken in het vuur en iets moois maken, bijvoorbeeld een pompoen-lampion versieren. Ouders kunnen hun kind hierbij helpen en elkaar ontmoeten bij het vuur, met glühwein en andere versnaperingen. Om 16.30 wordt het Sint Maarten-verhaal verteld bij het vuur. Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 11 november tussen 15.30-17 uur, Oosterlandweg 16A, Mijdrecht. Per activiteit is er een kleine bijdrage van 1,00 Euro voor onder andere materiaal.  Graag opgeven via vrijeschoolgroenehart@gmail.com

pompoen sanne

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s