Zaterdag 21 januari: informatiemiddag

filmpje: wat is vrijeschoolonderwijs?

Op zaterdag 21 januari is de volgende informatiebijeenkomst gepland voor geïnteresseerden voor het vrijeschool-initiatief Het Groene Hart, om 15.30 in de bibliotheek van Mijdrecht. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur, met een uitloop voor napraten met een hapje en drankje.

Het thema is: “Waarom kiezen voor vrijeschoolonderwijs?“. Maarten Roest Crollius, schoolleider op  een vrijeschool in Haarlem en woonachtig in De Ronde Venen, zal uitleg geven over de visie van dit onderwijs. Vragen kunnen gesteld worden en de stand van zaken van het initiatief komt aan de orde. Het is belangrijk dat er veel belangstellenden voor deze vrijeschool-in -oprichting komen. Er is veel interesse in deze nieuwe vorm van onderwijs (al 120 vrijblijvende aanmeldingen) en als dit blijft groeien,vergroot dit de kans dat de school er komt. Hartelijk welkom dus, om meer te weten te komen over deze unieke en eigentijdse vorm van onderwijs.Aanmelden via vrijeschoolgroenehart@gmail.com.

Zie ook de website  www.kiezenvoordevrijeschool.nl, gemaakt door de Vereniging voor Vrijescholen.

De Bokjes Bruze – een intieme kindervertelling

De activiteitenmiddag van woensdag 11 januari was een groot succes. Kleuterjuffie Jolanda van Leeuwen speelde “De Bokjes Bruze”, een klein en fijn beeldend verhaaltje, voor zo’n 25 kinderen en hun ouders. Hierna werden er sneeuwvlokjes geregen van wol aan gouddraad en er was lekkers te eten en drinken. Bij de herhaling van het poppenspelletje mochten de grote kinderen meehelpen. Wàt een leuke middag, echt een inkijkje in een vrijeschool-kleuterklas..

Wanneer de nieuwe activiteit bekend, is laten we het weten!

bokjes-bruze-met-publiekfoto-spel-bokjes-bruze

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s