Actief kennismaken met de vrijeschool

Zondag 27 november: kabouterwandeling voor kinderen en ouders 

Wij gaan naast informatie-avonden nu ook activiteiten voor kinderen en hun ouders organiseren. Doel van de bijeenkomsten is kennismaken met vrijeschoolonderwijs in workshops, doe-middagen, speel-ochtenden, jaarfeesten of andere activiteiten. Iedereen is welkom, soms tegen een kleine vergoeding.

Geïnteresseerden kunnen de sfeer proeven van vrijeschoolonderwijs; ouders die hun kinderen al (vrijblijvend) hebben aangemeld op de interesselijst voor de toekomstige school kunnen elkaar leren kennen en kinderen kunnen samen spelen.

De aftrap van deze activiteiten was op woensdag 9 november. In de pluktuin van Nes werd bij het vuur het Sint-Maarten verhaal verteld en werden Sint-Maarten liedjes gezongen. Kinderen bakten broodjes boven het vuur en ouders konden gezellig praten. Het was een groot succes.

Op zondag 27 november is er een kabouterwandeling in het Amsterdamse Bos. Een boswandeling met kabouterverhalen, je eigen kabouter maken en een landschapsschilderij of mozaïek creëren met alle gevonden herfstspullen. Alle ouders en kinderen van harte welkom. We verzamelen om 10.00 uur bij de boswinkel van het Amsterdamse Bos. Adres: Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen. Kosten: €2 voor de materialen; drinken en iets lekkers worden verzorgd.  Diezelfde dag wordt in het Bos ook de Pure Markt georganiseerd. Op woensdag 30 november is er een nieuwe informatie-avond over vrijeschoolonderwijs in de bibliotheek van Mijdrecht.

het-groene-hart-sint-maarten
Een geslaagd Sint-Maarten feestje in de pluktuin van Nes was de aftrap van allerlei activiteiten die gaan komen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s