Geslaagde tweede info-avond in Parcival

Op donderdag 6 oktober was een tweede informatie-avond georganiseerd om mensen te informeren over het initiatief voor een basisschool voor vrijeschoolonderwijs in de omgeving Wilnis/ Mijdrecht/ Uithoorn. Het was een zeer geslaagde avond! De avond startte met onderstaand filmpje, dat een goed en genuanceerd beeld geeft van vrijeschoolonderwijs.

Vrijeschoolonderwijs biedt veel structuur en een uitstekend aanbod van reguliere vakken. Hiernáást biedt de vrijeschool vakken die je kind op een andere manier uitdagen, gericht op de sociale, persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Het onderwijs op een vrijeschool is hoogstaand, de doorstroom naar het voortgezet onderwijs is dan ook bovengemiddeld.

De opkomst op deze avond was goed, de zaal was gevuld, ondanks het feit dat het publiek helemaal naar Amstelveen moest komen. Maar het was het waard! Na afloop konden klaslokalen worden bekeken en zo kregen geïnteresseerden dus echt een inkijkje in een vrijeschool.

Er was veel informatie over vrijeschoolonderwijs en er werd extra ingegaan op de kleuterfase. Vragen en antwoorden vanuit de zaal vulden de sprekers mooi aan. Er was interactie en een positieve sfeer. Er werd verteld over het initiatief en na afloop werd er nageborreld en nagepraat.

Het publiek was gemêleerd: veel jonge ouders, maar ook andere belangstellenden, mensen die zich aanmeldden om mee te werken aan het initiatief en maar liefst 5 leerkrachten die een opleiding doen of willen gaan doen om op een vrijeschool les te kunnen gaan geven. Zo werd zichtbaar dat dit initiatief steeds breder gedragen gaat worden!

De volgende informatie-bijeenkomst is gepland op woensdag 30 november in Mijdrecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s