Eerste informatie-avond groot succes

De eerste informatie-avond van de nieuw op te richten Vrije School Groene Hart op 20 juni jl. , bedoeld om belangstelling te peilen, was een groot succes. Er was een flinke opkomst, er was pers aanwezig en er was een positieve, inspirerende sfeer.

Margreet Weenink, initiatiefneemster van de nieuw op te richten Vrije School in de omgeving Wilnis/Mijdrecht/Uithoorn opende de avond door kort te vertellen over dit initiatief. Daarna kreeg Bart Hurkxkens, bestuurslid van een aantal Vrije Scholen in Amstelveen en Amsterdam, het woord. Hij vertelde zeer gedreven over vrijeschoolonderwijs . Hierna was er ruimschoots de tijd om vragen van belangstellende ouders te beantwoorden en ontstond hier en daar zelfs al levendige discussie.

Precies wat de initiatiefgroep voor ogen had. Deze avond was hiermee een bijzondere avond, omdat ze echt het startpunt kan zijn van een nieuwe school.

In ruim drie maanden tijd is inmiddels een lijst aangelegd van 62 geïnteresseerden, van wie een aantal hun kind(eren) alvast vrijblijvend opgegeven hebben. De lijst met aangemelde kinderen telt nu 48 kinderen. Deze getallen zijn zo hoopgevend, en de sfeer was zo positief en inspirerend, dat verder gegaan wordt met de poging een Vrije School van de grond te krijgen.

Er staan op korte termijn een aantal afspraken gepland met gemeente en schoolbesturen om de plannen concreet vorm te gaan geven. Hiernaast moet verder gewerkt worden aan het verkrijgen van (vrijblijvende) inschrijvingen, die de school bestaansrecht gaan geven. De plannen voor een nieuwe school moeten hiertoe veel meer bekendheid krijgen in de omgeving.

Een aantal van de aanwezigen gaat de bestaande oudergroep bijstaan in het werk om de Vrije School van de grond te krijgen. Alle aanwezigen gaan meewerken aan het verder verspreiden van de plannen, zo, dat er een overtuigende lijst met voorinschrijvingen komt te liggen.

Het streven is om in het schooljaar 2017-2018 van start te gaan, misschien is 2018-2019 pas haalbaar. De school zal mogelijk van start gaan met een kleuterklas en een gemengde klas. Dit hangt helemaal af van de leeftijd van de kinderen die nog aangemeld gaan worden. Kinderopvang of een Vrije Speelklas (peuterspeelzaal op de vrije-school-manier) worden ook meegenomen in de plannen.

De volgende informatie-avond wordt waarschijnlijk  begin oktober gepland . Dezelfde groep ouders zal aanwezig zijn om verder te praten en kennis te nemen van de ontwikkelingen en er zal inhoudelijk worden ingegaan op vrijeschoolonderwijs, nu met een ander thema. Daarnaast worden een heleboel nieuwe ouders verwacht die meegaan in het plan om de nieuwe school vorm te geven.

Interesse? Nieuwsgierig? Laat het ons weten! vrijeschoolgroenehart@gmail.com 

U kunt uw kind(eren) (vanaf 0 jaar) vrijblijvend aanmelden voor de Vrije School Groene Hart. Stuur een mailtje met adresgegevens, telefoonnummer, naam/namen en geboortedatum/-data naar vrijeschoolgroenehart@gmail.com. 

http://www.facebook.com/vrijeschoolgroenehart

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s